۱۵ خاصیت درمانی معجزه آسای دنبلان یا ترافل را بدانید.
حتما تا حالا اسم دنبلان یا ترافل به گوشتان خورده است. به ویژه این روزها که فصل برداشت ترافل در کوهها و جنگلهای شمال کشور شروع شده است. مواظب باشید این قارچ را به خاطر تشابه اسمی با شکلات و شیرینی ترافل اشتباه نگیرید.
دنبلان یا ترافل یک نوع قارچ زیرزمینی است که با ریشه بعضی از درختان سخت چوب مانند بلوط، فندق، کاج، ولیک، صنوبر، افرا و غیره رشد میکند. البته گونه قهوهای و سفید این نوع قارچ در صحراها و دشتها هم رشد میکند. این گونهها به گونههای صحرایی مشهورند و با ریشه بعضی از گیاهان یک ساله و یا بوتهها و درختچههای چندساله مانند انواع گونههای هلیانتموم همزیست میشوند.
قارچ ترافل از نظر ترکیبات غذایی و خواص دارویی از دیرباز مورد توجه مردمان کشورهای مختلف بوده است و باورها و اعتقادات زیادی در مورد خواص درمانی انواع گونههای آن در بین ملتهای مختلف مرسوم بوده است.
دکتر ابنسینا (ابوعلی سینا) ترافل را بهعنوان درمانی برای ضعف، استفراغ، درد و التیام زخم تجویز میکرد. به نظر میرسد اعتقاد به قدرت قارچها در سراسر ادیان در آن زمان رایج بوده است. بهعنوانمثال، پاپ گریگوری چهارم(رئیس کلیسای کاتولیک از ۸۲۷ تا ۸۴۴) در جنگ علیه کافران سیسیل به سربازانش گفته است که برای قوی بودن در مبارزه ترافل بخورید.
بیشترین میزان مصرف قارچ دنبلان در رستوران ها، فرآوردهها وصنایع غذایی، تهیه انواع سسها، روغنهای معطر و داروسازی است.
دنبلان از شاخه قارچهای کیسهای و زیرشاخه قارچهای فنجانی و ازخانواده دنبلانها میباشد که با مساعد شدن هوا و به دلیل بارشهای بهاره جمع آوری، خرید و فروش ومصرف این قارچ ها رونق مییابد.
تحقیقات دارویی و پزشکی و تجربیات مردم از قدیم نشانگر این است که دنبلان غذای نیرو بخش و مقوی بوده و تغذیه آن بویژه در فصل بهار انسان را از انواع بیماریها دور نگه می دارد و در کاهش قند خون مبتلایان به دیابت نیز نقش مهمی ایفا میکند.
دنبلان در درمان بیماری های چشمی، جوانسازی، درمان بیماری های کبد، درمان سرما خوردگی، درمان یبوست و نفخ معده و غیره مفید بوده و در تهیه روغنهای معطر و داروهای درمانی از آن استفاده میکنند.
دنبلان ارزش غذایی بالایی داشته و میتوان در تهیه املت، سوپ و انواع خورشتها از آن استفاده کرد و یا حتی سرخ کرده مصرف کرد.
دنبلان یا ترافل قارچی است با خاصیت دارویی و خوراکی که از نظر تغذیهای دارای بیش از ۱۵ نوع پروتئین و ویتامین است. در قارچ دنبلان هیچ نوع دستکاری ژنتیکی توسط انسان انجام نشده و کود شیمیایی درآن نیزبه هیچوجه بکارگرفته نشده که این امر در سایه مدفون شدن آن در زیر خاک به فاصله تقریبا ۳۰ سانتیمتر از روی خاک است.
این قارچ در گونههای مختلف به رنگهای قرمزتیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است و در اندازه های کوچک و بزرگ شبیه فندق و سیب زمینی است.
۱- رفع سفیدی مو
قارچ ترافل دارای آنتی اکسیدانهای بسیار قوی است که باعث دفع سریع سلولهای مرده و چربیهای مضر پوست سر می شود و همین امر باعث تقویت سلولهای پیاز مو میشود. یکی از عواملی که باعث سفیدی زودرس مو در جوانی می شود، کمبود ویتامین B12 است که قارچ ترافل سرشار از انواع ویتامینهای گروه A، B و C و از جمله ویتامین B12 است.
۲- تقویت بینایی
در اعتقادات دینی و ادیان مذهبی، قدرت جادویی و خواص دارویی زیادی به ترافل نسبت داده شده است. در یک حدیث که از پیامبر محمد (ص) نقلشده است که میفرماید: “قارچها از المن (یعنی از خدا بدون بذر و کار) هستند و آب آن دارویی برای چشم است”، این حدیث از پزشک اسحاق ابن عمران (تونس، ص. ۹۰۰) و ابوالعلای زهری (اندلس، ص. ۱۱۰۰) نقلشده است.
۳- تقویت سیستم ایمنی بدن
این نوع قارچ میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و تأثیرات مثبتی بر روی بدن بگذارد. در بسیاری از بیماریها که در اثر ضعف سیستم ایمنی بدن به آن مبتلا میشوید باعث درمان میشود.
۴- از بین برنده چربی کبد
در سمزدایی کبد این بیماری بسیار موثر میباشد برای درمان بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر میباشد. این قارچ کبد را تحریک نموده و باعث میشود در ترشح آنزیمهایش کنترل داشته باشد و کلسترول را کاهش دهد. همچنین باعث دفع سریع چربیهای مضر کبد میشود.
۵- جوان و زیباسازی پوست
یکی از خواص بی نظیر قارچ ترافل افزایش گردش خون در پوست و در نتیجه بهبود تغذیه پوست میباشد. همچنین وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدانها در آن به همراه مواد مغذی، باعث دفع سلولهای مرده پوست و کاهش و از بین رفتن چین و چروک صورت شده و به جوانسازی پوست کمک فراوانی میکند. رادیکالهای آزاد از عوامل مضری هستند که در تسریع پیری و ایجاد چروک در پوست بسیار موثرند و قارچ ترافل به خوبی با آن ها مبارزه میکند و اثرات مخرب آن ها را از بین میبرد.
۶- منبع سرشار از پروتئین
۲۰ تا ۳۰ درصد ترافل از انواع پروتئینها تشکیل شده است. متخصصان می گویند که ترافل منبع خوبی برای انواع پروتئینها است که شامل تمام آمینواسیدهای ضروری برای بدن است. کسانی که در رژیم غذایی خود چربی و کربوهیدرات مصرف نمیکنند، به ویژه آنهایی که رژیم غذایی شرقی دارند و یا گیاهخوار هستند، ترافل یک ماده غذایی بسیار مفید است زیرا ترافل یک منبع عالی برای پروتئین است و کمبود پروتئین گیاهخواران را جبران میکند.
۷- منبع خوب کربوهیدرات
اگر چه ترفلها در مقایسه با سایر سبزیجات حاوی مقادیر زیاد کربوهیدرات نیستند، اما مقدار کربوهیدرات متوسطی را فراهم میکنند. ترافلها عمدتأ از کربوهیدراتهایی تشکیل شدهاند که شامل سلولز قارچی موسوم به گلیکوژن و کیتین است. ترافلها غذاهای دارای شاخص گلیسمی کم هستند که به این معنی است که باعث افزایش قابل توجهی در میزان قند خون نمیشوند. به همین دلیل، آنها برای افراد مبتلا به دیابت ضرری ندارند.
۸- کنترل چربی و فشار خون
از آنجا که یکی از عوامل فشار خون بالا، انسداد مجاری خون رسانی به بدن در اثر افزایش چربیهای مضر خون است. درست مثل سبزی، ترافل برای افرادی که نمیتوانند و نمی خواهند بیش از حد چربی مصرف کنند، مناسب است. هنگامی که خشک میشود، دارای فقط ۲ تا ۸ درصد چربی است که بیشتر، ترکیبات چربی و چربی خونی مانند اسیدهای چرب، استرول، فسفولیپید، گلیسیرید و اسید لینولئیک دارند.
ترافل، بدون کلسترول است و این احتمالا یکی از بزرگترین مزیتهای ترافلها است. از سال ها به نظر میرسد کلسترول از جنبه های ایجاد خطر بیماریهای کرونری قلب و سایر بیماری های مرتبط با آن است. اگر شما تمایل به سکته مغزی یا حمله قلبی دارید یا سابقه خانوادگی هر گونه بیماری قلبی دارید، غذاهای بدون کلسترول مانند ترافل خوراکی برای کاهش کلسترولتان بسیار مفید است.
۹- درمان افسردگی و استرس
بیماریهای روانی از جمله افسردگی و استرس می توانند زندگی عادی فرد را دچار اختلال کنند. قارچ ترافل دارای موادی است که باعث تحریک ترشح هورمون شادی آور شده و در نتیجه میتواند با افسردگی و استرس مبارزه کند. اگر ذهنی پر از افکار به هم ریخته دارید و میخواهید آرامشتان را باز گردانید، بهتر است هرچه سریع تر به سراغ قارچ ترافل بروید.
ترافلها در تولید داروهای افسردگی مفید هستند. یک پلی هیدروکسی استرول گلیکوزید شناخته شده با نام تیوبروساید با چهار ارگوستن از ترافلها به دست آمده است. این ترکیبات، ماده اصلی هورمون های استروئیدی یا عناصر ساختاری بیوموژنهای سلولی محسوب میشوند که در درمان افسردگی بسیار مفید است.
۱۰- تقویت کننده بسیار قوی میل جنسی
اولین باری که ترافل بهعنوان یک ماده تقویتکننده میل جنسی شناختهشده است، زمانی است که ارسطو از ترافل بهعنوان میوه الهه عشق(a fruit consecrated to Alphrodite) نام میبرد. همچنین پزشک رومی گالن(Galen) هشدار داده است که زیادهروی در مصرف ترافل باعث شهوترانی میشود. ناپلئون و مارکوس دوساد از ترافل بهعنوان محرک جنسی استفاده میکردند و معشوقه لوئی پانزدهم، مادام پومپادور، میگوید: بعد از استفاده پادشاه از رژیم غذایی وانیل، ترافل و کرفس نسبت به رفع خواستههای و امیال جنسی پادشاه همیشه ناتوان بودم زیرا این مواد باعث بالا رفتن امیال و حرارت خون او میشد. جرج ساند، نویسنده معروف مبارزه برای حق زنان برای آزادی عشق، نوشت: “ترافل سیب سیاه سحرآمیز عشق است.” الکساندر دوما، نویسنده و نمایشنامهنویس معروف از ترافل بهعنوان “قدس الاقداس” یعنی مقدسترین مقدسها نام میبرد. نویسنده پرنیر لانگچمپ به کشیشها و راهبه ها هشدار داد که مصرف ترافل مانع عفت و پاکدامنی میشود.
چنین باورهایی به فرانسه و ایتالیا محدود نمیشد. وقتی جان اِولین، نویسنده انگلیسی، در سال ۱۶۴۴ برای اولین بار در فرانسه با ترافل آشنا شد، آن را “ گوشتی بینظیر “ خواند که میل جنسی را تقویت میکند. سوئیزر اظهار داشت که ترافل در تقویت میل جنسی بسیار مؤثر است. او اشاره کرد: “نوعی از آنها در نزدیکی فورستنوارد مشاهده شده که خوردن آن باعث جمع شدگی و تقویت بیضه مرد میشود.
بریلات ساورین با سیل گستردهای از اعتقادات مردم مبنی بر تأثیر زیاد ترافل در تقویت میل جنسی روبهرو شد و تصمیم گرفت که صحت این باور را آزمایش کند تا به نتیجه درستی برسد. در سال ۱۸۲۰ با پرسش از بسیار از خانمهای با میل جنسی کم و مردان بسیاری که ترافل مصرف کرده بودند به این نتیجه رسید که ترافل واقعاً تقویتکننده میل جنسی است و خوردن ترافل باعث میشود که زنان خون گرمتر و مردان توجه بیشتری به زنان نشان دهند.
در ترافل مادهای به نام فرومون وارستونن وجود دارد. این ماده به هنگام مقاربت جنسی از بدن خوک نر ترشح و باعث جذب خوک ماده میشود. فرومون همچنین درعرق زیربغل مردان و ادرار زنان به وفور ترشح میشود.
در اغلب پستانداران “بو” و بویایی یکی از مهمترین ارکان حسی و حتی ارتباطی و رفتاری است.
غدد ترشحی متعددی در بدن جاندار – و منجمله انسان – وجود دارد که با ترشح مواد شیمیایی بودار بنام ” فرومون” بسیاری اطلاعات را با دیگر افراد کلونی، رد و بدل میکند.
فرومونها مثل اثر انگشت منحصربهفرد هستند و در واقع از روی سیستم HLA و خصوصیات منحصربهفرد ژنی ساخته میشوند.
به عبارت دیگر فرومونها مواد شیمیایی بو دار و منحصر به فردی هستند که توسط جانوران و انسان بر مبنای کد ژنتیک ترشح میشوند و مبنای شناسایی جانوران توسط سیستم بویاییاند.
ابتدا به چند کارکرد فرومونها اشاره کنیم :
شناسایی افراد و شباهتهای ژنتیکی
یعنی یک گرگ وقتی گرگ دیگر را بو میکند دقیقأ متوجه میشود که با او چه نسبتی یا جد مشترکی دارد. مثلأ میفهمد که این گرگ دیگر دختر خودش است، یا پسر عموی مادرش است .
علامتگذاری قلمرو و قدرت در سلسله مراتب
یعنی یک شیر با مالیدن خود با درختان یا ادرار کردن در مرزهای قلمرو خود فرومونهایش را پراکنده میکند و شیرهای دیگر با بوییدن میفهمند که اینجا قلمرو یک شیر نر است که با ایشان چقدر نزدیکی فامیلی دارد و حتی از چه میزان قدرت در سلسله مراتب ( های آرکی ) برخوردار است .
مورچه از بدن خود فرومون ترشح میکند. وقتی مورچگان یک مسیر را طی میکنند، با فرومون ( مثل ماژیک ) روی زمین یا محل عبور خط میکشند. هر چه مسیر کوتاه تر باشد فرومون پهن تر و ضخیمتر است. هر چه مسیر طولانیتر باشد فرومون نازکتر میشود. وقت عبور تعدادی مورچه از یک مسیر فرومونهای مورچهگان اثر تجمعی دارند و بزرگراههای فرومون را درست میکنند. باقی مورچهگان هم پیام و مسیر و هدف را از روی همین فرومونها تشخیص میدهند .
فرآیند انگیزش جنسی، جفتیابی و جفتگیری است.
فرومونها، علاوه بر انتقال اطلاعات مبتنی بر جفت مناسب و ماده برتر ، اطلاعات مربوط به تخمک گذاری و آمادگی برای باروری را هم منتقل میکنند.
یعنی یک نر با بوییدن فرمونهای یک ماده میفهمد که ماده تخمکگذاری کرده و آماده لقاح است یا اصولا ماده مناسبی هست یا نه.
این بحث انگیزش جنسی از طریق بویایی را در همه پستانداران و حتی انسان میبینید. در بازیها و مقدمات نزدیکی میبینید نر مکررا مشغول کاوش در گردن، سینه و عضو جنسی ماده است .
جالب اینکه مادهها هم به واسطه فرومونها در تخمک گذاری با هم رقابت میکنند. یعنی اگر چند زن در یک خوابگاه دانشجویی هم اتاق باشند(یا چند موش ماده در یک قفس) مادم که اثری از نر نیست، هر کدام برای خود تخمکگذاری میکنند . به محض اینکه یک نر به محیط وارد شود، یا حتی هوای قفس یک نر به قفس ماده ها پمپ شود ، یا دختر سرگروه ( آلفا ) دوست پسر یا نامزدی اختیار کند، به واسطه فرومونها تخمکگذاری دخترها(یا موشهای هم اتاق) با هم سینک و همزمان میشود و از الگوی تخمکگذاری دختر سرگروه یا ماده آلفا تبعیت میکند.
مسئله شناسایی و تیمار فرزند است
مثلأ یک ماده از بین یک گله بچه خودش را با بویایی پیدا میکند. همینطور یک نر (مثلا یک بابون نر) میتواند بچههای بقیه نرها را بشناسد و اگر فرصتی پیدا کرد کودکآزاری کند یا حتی از بین ببرد.
مورد دیگر از کارکرد فرومونها انتقال عواطف و هیجانات است.
حالا ببینیم چرا سگها وقتی خوشحالند، دمشان را تکان میدهند و وقتی میترسند دمشان را میگذارند لای پایشان؟!
در واقع غدد ترشحی متعدد در اطراف مقعد سگ مسئول ترشح فرومونها است. وقتی حیوان از چیزی میترسد، با قرار دادن دم بر روی غدد مانع از انتشار بو میشود تا رقیب یا دشمن متوجه ترس و هیجان او نشود.
برعکس، وقتی سگی شادمان است، با تکان دادن دم مشغول باد زدن و پراکندن رایحه فرومونهایش میشود تا سیگنال خوشحالیاش را به دیگری منتقل کند.
حالا مشخص میشود چرا بانوان هنگام دلربایی با دست موهایشان را به پشت گردن پرت میکنند و گردن و پشت گوش خود را لمس میکنند یا باد میزنند! در واقع با این کار ناخودآگاه، فرومونهای مترشحه از غدد پوستی این ناحیه را برای اغوای مرد پراکنده میکنند!
در صنعت هم از فرومونها استفادههای زیادی میشود. بخصوص فرومونهایی که حاوی قطعات شکسته شده هورمونها جنسی هستند در ساخت عطر، ادکلن و دئودورانت استفاده میشوند.
یک دانشمند آلمانی در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی اولین فرومونهای انسانی را کشف کرد و آنها را انتروپین نام نهاد. او معتقد بود فرومونهای انسان با ترشحات پوست و فولیکولهای مو همراه است.
انواع فرومونها
فرومونهای آزاد شونده: اغلب به جذابیت جنسی مرتبط است. فرومونهای آزاد شونده باعث واکنش سریع میشوند.
فرومونهای سیگنالدهنده: رهاسازی اطلاعات به وسیله اثر بوی ژنتیکی که مادران را قادر میسازد از طریق بو فرزندانشان را شناسایی کنند.
فرومونهای اولیه: این نوع فرومونها واکنشی کند دارند. فرومونهای اولیه میتوانند فیزیولوژی را از طریق سطوح هورمونهایی که بر توسعه دورههای قاعدگی و حاملگی تاثیر میگذارد، تعییر دهد.
فرومونهای تلفیق کننده: فرومونهای تلفیقکننده ممکن است عملکرد بدن را همگامسازی با تغییر دهند. در انسانها ممکن است باعث تغییر در چرخه قاعدگی زنان شوند و یا یک واکنش آرامشبخش را بهوجود آورند.
تأثیرگذاری فرومونها
مطالعه فرومونهای انسانی در سال ۱۹۷۱ آغاز شد هنگامی که مارتا مک کلینتاک مطالعهای را منتشر کرد که نشان میداد چرخه قاعدگی در زنانی که در مجاورت هم زندگی میکنند همگام سازی آنها اغلب در یک راستا خواهد بود او معتقد بود این نتایج از اثرات فرومونهای انسانی است .مطالعات دیگر نشان میدهد که فرومونهای مردانه بر روی چرخه تخمکگذاری زنان تاثیر میگذارد.
۱۱- ترافل، سلامت قلب را بهبود می بخشد
روغن ترافل، که اکثرا از روغن زیتون و ترافل تهیه شده است، دارای سطوح بالای چربیهای غیر اشباع شده است و میتواند با کاهش کلسترول-LDL(شکل “بد” اسیدهای چرب) سطح کلسترول را متعادل کند. این می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی مانند آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی شود. علاوه بر این، شکل خالص این روغن با کاهش فشار خون مرتبط است که میتواند باعث کاهش فشار روی عروق خونی و شریانها شود.
۱۲- کاهش التهاب
ترافل دارای خواص ضد التهابی قوی است و آنها را برای درد مفاصل و آرتریت، و همچنین پریشانیهای دستگاه گوارش، عفونتهای تنفسی و سوزش پوست به کار میبرند. می توانید از روغن ترافل به عنوان یک درمان موضعی استفاده کنید. هر دو روغن خالص و روغن زیتون با ترافل میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند.
۱۳- افزایش گردش خون
ترافل و روغن ترافل هردو باعث افزایش گردش خون در بدن می شوند که این خود باعث جلوگیری از لخته شدن خون در رگها می شود. متخصصان علم پزشکی ترافل را برای گردش خون بسیار مفید و محافظ سلامت قلب میدانند. گردش خون بالا احتمال ابتلا به لخته شدن خون در بدن را کاهش می دهد، در عین حال اطمینان از رسیدن اکسیژن کافی به تمام سلولها و تحویل منابع به قسمتهای مختلف بدن میشود. افزایش گردش خون در بدن در هنگام مقاربت جنسی باعث ایجاد نعوض پایدارتر و در نتیجه آن لذت جنسی و رضایت بیشتر برای طرفین خواهد شد.
۱۴- کمک به بیماران دیابتی
روغن زیتون دارای توانایی ثابت شده برای کاهش سطح قند خون است که خبر خوبی برای بیماران دیابتی یا افرادی است که در معرض خطر بالای این بیماری هستند. با توجه به این که روغن ترافل معمولا از روغن ترافل یا روغن زیتون با طعم ترافل ساخته شده است، این روغن می تواند تاثیر مثبت روی کنترل قند خون را نیز داشته باشد.
۱۵- پیشگیری و ریشه کن کردن شش نوع سرطان!
ترافلها غنی از آنتی اکسیدان ها هستند و با پیشگیری از تشکیل تومور ارتباط مستقیم دارند. تا جایی که انواع روغن ترافل معمولا در فروشگاههایی یافت میشود که برای پیشگیری از بیماری مزمن و کاهش خطر ابتلا به سرطان مفید هستند.
مصرف دایم ترافل سیاه فرانسوی(تیوبر میلانوسپورم) ۶نوع سرطان از جمله سرطانهای لوزالمعده، مری، کبد، معده، سرطان سینه در خانمها و سرطان پروستات در مردان را کلا ریشه کن خواهد کرد. قیمت هر یک آمپولی که از این نوع ترافل تولید میشود چیزی حدود ۱۲٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان قیمت دارد که برای درمان انواع سرطانها تولید میشود. متاسفانه این حقایق از طرف مافیای صنعت داروسازی جهان، از دسترس عموم مردم خارج است و حتی کوچکترین اطلاعاتی در این زمینه منتشر نمیکنند و داروهایی مانند این آمپول را منحصرأ برای قشر خاصی تولید میکنند و فقط در اختیار ثروتمندان و افرادی خاص قرار میدهند.
جدیدا داروهایی از ترافل ساخته شده است که مشکلات جنسی مانند برخی از ناتوانیهای جنسی را به طور کلی درمان میکند، اما متأسفانه هنوز این دارو هم که به صورت آمپول تزریقی و قرص تولید میشود، در انحصار دولتها و سازمانهای انحصارطلبی مانند سازمان غذا و داروی آمریکا است.
منابع و رفرنسها
https://www.nutrition-and-you.com/truffle-mushroom.html
https://www.nutritionix.com/food/black-truffle
https://ezinearticles.com/?Health-Benefits-Of-Truffles&id=5030669
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/016894529290040S
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319562X16000334
http://www.valuefood.info/2010/health-benefits-of-truffle/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/truffle-oil.html
https://herzinand.ir/2017/09/فرومون-ها
https://iranous.com/mag/pheromone/
کتاب رام کردن دنبلان(ترافل) ترجمه: صباح پیشدادی وب سایت کوژین
کتاب صحیح بخاری
ممنون از شما . واقعا همونی بود که می خواستم،کامل و بدون نقص
I enjoyed reading your story. Im looking forward to read more of your posts.
Hello dear Mr/Mrs fitoru
thanks for reading our story.
we happy that you enjoy it.
thanks for your comment
best regards and good luck!
thanks for sharing. You’ve got excellent ideas in here and I appreciate them
من فرزند جنگل هستم در مازندران اگه بخواهید میتوانم تهیه کنم